Får & Food

Valla får och njut av lokal mat – en unik upplevelse

OBS!

Vi är utomhus! Vi ser till att vi är i mindre grupper i gruppen och vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi tror också att vi behöver hitta på något just nu och så länge du är frisk så vill vi gärna att vi ses. Boka det nya datumet för Får & Food. Ett event i naturen för att boosta själen och ha kul. Menyn som serveras är skånsk och lagas på plats av oss. Det doftar ljuvligt redan nu.

Är ni ett företag som vill boka in så är ni varmt välkomna att göra det. Det är den bästa utomhusaktiviteten innan sommaren. Kika in på företagssidan eller skicka ett mail till

pernilla@smakvandring.se

——————————

Föreställ dig ett kort besök i Skottland eller Wales –  lika hisnande vackert är det vid Häckebergasjön vid kanten av Romeleåsen. 

Under 2 -2,5 timme får du på nära håll uppleva samspelet mellan får och vallhundar och avnjuta en smakfull lunch på skånskt vis i det gröna. Kring en lägerplats samlas vi och avnjuter en lokal lunch från de bästa producenterna i Skåne. Vi har högt i tak med frågor och tar oss tid att svara.2 –

Om Får & Food

När Marianne & Pernilla första gången träffades var det en självklarhet att det skulle göras något tillsammans. Får&food är ett således ett samarbete mellan Smakupplevelser i Skåne och Timetolearn. Ett event som både magen och själen njuter utav. 

 

Lär dig om det spännande samspelet mellan får och hund

Om du inte har varit med om samspelet mellan vallhund och får tidigare så kommer du nu att uppleva något nytt. Du kommer riktigt nära och får se den imponerande interaktionen när vallhunden styr fåren. Bakom detta ligger mycket arbete. tålamod och trygghet. Du lär dig om hur man tränar en vallhund, hur den fungerar och vad det innebär. att ha en bra vallhund i tjänst.

En smakfull lunch med lokala råvaror

Pernilla från Smakupplevelser i Skåne serverar i samband med fårvallningen en riklig och smakfull, varm lunch i det gröna med mat och dryck från lokala producenter. Vi dukar upp i hagen med utsikt över Häckeberga och Romeleåsen. 

Efter lunchen får du själv prova på att valla får om du vill. Det är en utmaning att vara lika effektiv som hunden! Kanske först då som du verkligen får veta hur viktig hunden är.

Var?

Fårhagen ligger ett par hundra meter från Skåneleden vid Häckebergasjön utanför Genarp. Se kartan på hemsidan eller om du bokat ett event så får du en länk medskickad om vart vi ses.

 

Praktiska detaljer

Fårhagen är inte rullstols- eller barnvagnsvänlig. Räkna med att vi rör oss runt i hagen och promenerar ett par kilometer.

Parkering finns utanför hagen.

Hund kan tas med i koppel förutsatt att hunden är van vid får och inte reagerar om får kommer nära.

Aktiviteten tar cirka 3h och det är bra om du klär dig efter väder. Bra och rejäla skor är att föredra, men inte nödvändigt. Den här aktiviteten passar vuxna & barn över 7 år.

Några av fåren är väldigt nyfikna och keliga och de kommer gärna fram till er för att bli klappade, så har du allergi för pälsdjur så behöver vi veta det innan. 

Om det ligger snö på marken förbehåller vi oss rätten att ev ställa in då fåren kan halka och skada sig. Detta gäller också om det är för varmt ute. Vi samarbetar med länsstyrelsen för att ta korrekta beslut som är bäst för djuren.

Startplats för denna smakvandringen

BOKA SMAKVANDRING HÄR

Kontrollera tillgänglighet och välj den dag som passar. Fyll därefter i uppgifter såsom antal vuxna, antal barn och hundar som ni vill boka.
november 2021
mån tis ons tor fre lör sön
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Priser

Vuxen: 695 kr/person 
Inklusive mat, dryck och guide

Barn: 399 kr/barn
(Gäller endast ålder 5–12 år)

Tänk på! Avbokning måste ske 24 timmar innan avsedd vandring. 

Det händer att vi måste ställa in p.g.a. dåligt väder och då rekommenderar vi att ni behåller er plats och låter oss hjälpa er med att boka ett nytt datum. Om ni mot förmodan inte vill boka om till ett nytt datum gör vi en återbetalning. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en vandring vid för få anmälda.

Omdömen för denna smakvandring