Gourmettrampet Kattegattleden

I samarbete med Smaka på Kattegattleden gör vi nu en cykeltur som utgår ifrån den vackra staden Helsingborg, vidare utmed kusten till Viken och neråt igen på små vägar tillbaka till Helsingborg.

Kattegattleden är en 390 kilometer cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg. Cykling i världsklass, fantastiska matupplevelser, vackra vyer och en doft av hav och strand. Det är kanske inte så konstigt att Kattegattleden utsågs till ”Årets cykelled i Europa” 2018!

Vi ska fokusera på delen kring Helsingborg och Viken. Vill ni hänga med?

Smakcykling Kattegattleden Helsingborg – Viken – Helsingborg

Vi samlas vid Hamnplan i Helsingborg och startar dagen med en skål och tilltugg. I glasen har vi något alkoholfritt från något av våra lokala musterier och till detta tilltugg också från en lokal aktör.

Nu förbereder vi med att fylla på vatten i era flaskor och göra er startklara för dagen. Önskar ni hjälm finns det att tillgå men allra bäst om ni har egen. Solglasögon kan var bra att ha för att skydda mot solens strålar. Med er har ni även en digital karta som ni följer under turen.

Start: Samling kl 09.00 vid Travelshop i Helsingborg.

Turen: Helsingborg C – Sofiero Slott – Viken Tomater – Lakritsfabriken odling – Lottenlund Estate – Helsingborg Hamnplan. 

Turen är ca 4,5 mil och beräknad cykeltid är 2,5 timme exklusive stopp.

Pris:1395 SEK

I priset ingår:

  • 7-växlad cykel.
    Använder du egen cykel får du 100 kr rabatt. Vill du ha elcykel kostar det 200 kr extra. 
  • Vattenflaska från Smakvandring
  • Hjälm
  • Fördrink & tilltugg i starten
  • Goodybag att ta med på vägen
  • Lunch på Vikentomater och besök i deras gårdsbutik
  • Lakritsprovning på Lakritsfabriken och tur i Odlingen
  • Ett glas vin med tilltugg på Lottenlund Estate

För att dagen ska flyta på kommer ni ha vissa hålltider som ni får i ett informationsbrev innan er bokade dag. Cyklingen är på cykelvägar och enkel. Vissa delar tillbaka till Helsingborg är på grusväg. 

Smaka_Pa_Kattegattleden_logo_box - kopia

Välj datum och Boka här!

februari 2024
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3

Gourmettrampet Kattegattleden

Tänk på! 
Avbokning måste ske 72 timmar innan avsedd tur. Därefter får ni gå in på “Mitt konto” och boka om er vandring eller skicka ett mail till info@smakvandring.se.

Det händer att vi måste ställa in p.g.a. dåligt väder och då rekommenderar vi att ni behåller er plats och låter oss hjälpa er med att boka ett nytt datum. Om ni mot förmodan inte vill boka om till ett nytt datum gör vi en återbetalning. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en tur vid för få anmälda men det är ovanligt.