Smakvandring

start_01

Nära naturen smakar mat som allra bäst. Och alldeles extra fantastiskt är det när råvarorna kommer från trakten. Därför finns Skånska Smakvandringar – för dig med aptit för genuina matupplevelser och vacker natur.

Tillsammans med vår kunniga guide upplever du naturen när den är som vackrast och får nya kunskaper om traktens kultur och historia. Längs vägen njuter vi av det lokala kökets små underverk: nybakat, kallskuret, sill, ostar, sylt, chutney, skånska tapas och mycket mer.

Svalkande drycker från trakten gör stegen lätta.

Grupputveckling med får

Föreställ dig ett kort besök i Skottland – lika hisnande vackert är det vid Häckebergasjön vid kanten av Romeleåsen.

Nu kan du som söker en annorlunda och effektiv form av grupputveckling för företaget, prova något nytt. Fårvallning som grupputvecklingsmetod ställer höga krav på kommunikativ skicklighet, strategisk planering och problemlösningsförmåga.

Här får du också frukost, fika, lunch och middag serverad på plats. Vid Häckebergasjöns kant får du en fin vy,  samtligt som det reflekteras i grupperna och ni njuter av god lokal mat, lagat över en Muurikka.

Bootcamp & Smakupplevelse

start_04

Går det att träna, skratta och äta samtidigt? Vi tycker det är en bra kombo när den goda närproducerade lunchen kommer direkt efter ett tufft pass i Romeleåsens trolska skogar.

Ha kul och svettas tillsammans med en av Skånes mest energifyllda instruktörer,  innan ni slår er ner vid den sprakande brasan och äter varmt, gott och lokalproducerat lagat på plats över en varm Muurikka.

Detta går att boka för gruppen eller individuellt på våra bokningsbara datum.

Smakbox/fikapåse

start_04_b

En fikastund levererad direkt från skånska mathjältar till dig. Även som en härlig gåva till personalen, kunden eller familjen. Mixen av goda delikatesser passar till alla tillfällen.

Boxen innehåller alltid smaker från våra skånska producenter som skapar smaker med hjärta & själ snyggt paketerat med en berättelse från varje producent.

Nyhet är fikapåsen som levereras hem till personalen vid möten & konferens. Ring oss så berättar vi mer..

Dags att boka årets höjdpunkt!!!

Nära naturen smakar mat som allra bäst. Och alldeles extra fantastiskt är det när råvarorna kommer från trakten. Därför finns Skånska Smakvandringar – för dig med aptit för genuina matupplevelser och vacker natur. Tillsammans med vår kunniga guide upplever du naturen när den är som vackrast och får nya kunskaper om traktens kultur och historia. Längs vägen njuter vi av det lokala kökets små underverk: nybakat, kallskuret, sill, ostar, sylt, chutney, skånska tapas och mycket mer. Svalkande drycker från trakten gör stegen lätta. Läs mer om våra vandringar på Romelåsen och Österlen. 

Personalbonus från Lunds Kommun?​

Välkommen att använda ditt presentkort när du bokar en smakvandring. I kassan uppger du ditt presentkortsnummer/kod och betalar ev. ytterligare summa via faktura.


Varmt Välkommen önskar Pernilla med Team Smakvandring!

ROMELEÅSEN

Vi utgår från parkeringen nedanför The Lodge på Romeleåsens topp och avnjuter snart lokala delikatesser som sätter igång smaklökarna på bästa sätt. Därefter fortsätter vandringen genom frodig skog och grönskande ängsmarker – allt med vältajmade avbrott för det viktigaste – maten!

Denna vandring är lite tuffare och har ett par branta partier, ibland lite lerigt men när det är så vackert så gör det inget. Vi har ju inte bråttom. Välj dock rätt skor.

CHRISTINEHOF SLOTTSPARK

Vi utgår från parkeringen i anslutning till slottet och inom ett par steg är vi mitt i en magisk smakvandring som kommer att kittla gommen. 

Vi kommer att guidas genom skog och ängar med regelbundna stopp för nya smaker.

Denna Smakvandring är relativt lättvandrad. Backar lyser med sin frånvaro och terrängen är fin. Dock så är det tufft att ta sig fram med rullstol, cykel eller barnvagn. 

Får & Food

Nu kan du vara med och valla fåren vid fina Häckeberga.

Under ett par timmar får du på nära håll uppleva samspelet mellan får och vallhundar och avnjuta en smakfull lunch på skånskt vis i det gröna. Kring en lägerplats samlas vi och avnjuter en lokal lunch från de bästa producenterna i Skåne. Vi har högt i tak med frågor och tar oss tid att svara. 

NÄRMASTE DATUM ATT BOKA:

NÄRMASTE DATUM ATT BOKA:

Bootcamp & Smakupplevelse

Går det att träna, skratta och äta samtidigt? Jo, vi tycker att det är en bra kombo men den goda närproducerade lunchen kommer direkt efter ett tufft pass i Romeleåsens trolska skogar. Skratten kommer ni ta del av under hela dagen. Det ska vara roligt att träna.

NÄRMASTE DATUM ATT BOKA:

Smakcykling

Följ med på en härlig och lite utmanande tur på cykel i skogen. Vi tar oss fram på traktorvägar både uppför och nedför och genom en fantastik natur . Under rundans gång äter vi en 4 rätters meny men lokala delikatesser från våra skånska superhjältar – Mat & Dryckesproducenter.

SKÅNSKA SMAKUPPLEVELSE I EN BOX

En box fylld av produkter som kan ätas när som helst och med vem som helst. Med allt från choklad, tillverkad av vår egna smakupplevelseleverantör Van Ufford, eller nyrostat kaffe från Södra Sandby eller Walter. Smakfulla produkter från ConCoct i Tomelilla och drycker samt en mix av goda Skånska delikatesser som passar till alla tillfällen.

450 kr inkl moms