Dags att boka årets höjdpunkt!

Nära naturen smakar mat som allra bäst. Och alldeles extra fantastiskt är det när råvarorna kommer från trakten. Därför finns Skånska Smakvandringar – för dig med aptit för genuina matupplevelser och vacker natur. Tillsammans med vår kunniga guide upplever du naturen när den är som vackrast och får nya kunskaper om traktens kultur och historia. Längs vägen njuter vi av det lokala kökets små underverk: nybakat, kallskuret, sill, ostar, sylt, chutney, skånska tapas och mycket mer. Svalkande drycker från trakten gör stegen lätta. Läs mer om våra vandringar på Romelåsen och Österlen. 

Varmt Välkommen önskar Pernilla med Team Smakvandring!

ROMELEÅSEN

Extra info om Världsläget:

Covid 19 påverkar våra oss i viss grad men vi väljer att hålla våra smakvandringar trots detta. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd i alla lägen och har inte fler personer än 40 st på våra vandringar. Har du frågor eller är osäker på något, så hör av dig till oss.

Vi utgår från parkeringen nedanför The Lodge på Romeleåsens topp och avnjuter snart lokala delikatesser som sätter igång smaklökarna på bästa sätt. Därefter fortsätter vandringen genom frodig skog och grönskande ängsmarker – allt med vältajmade avbrott för det viktigaste – maten!

Denna vandring är lite tuffare och har ett par branta partier, ibland lite lerigt men när det är så vackert så gör det inget. Vi har ju inte bråttom. Välj dock rätt skor.

CHRISTINEHOF SLOTTSPARK

Extra info om Världsläget:

Covid 19 påverkar våra oss i viss grad men vi väljer att hålla våra smakvandringar trots detta. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd i alla lägen och har inte fler personer än 40 st på våra vandringar. Har du frågor eller är osäker på något, så hör av dig till oss.

Vi utgår från parkeringen i anslutning till slottet och inom ett par steg är vi mitt i en magisk smakvandring som kommer att kittla gommen. 

Vi kommer att guidas genom skog och ängar med regelbundna stopp för nya smaker.

Denna Smakvandring är relativt lättvandrad. Backar lyser med sin frånvaro och terrängen är fin. Dock så är det tufft att ta sig fram med rullstol, cykel eller barnvagn. 

Får & Food

Föreställ dig ett kort besök i Skottland eller Wales –  lika hisnande vackert är det vid Häckebergasjön vid kanten av Romeleåsen. 

Under tre timmar får du på nära håll uppleva samspelet mellan får och vallhundar och avnjuta en smakfull lunch på skånskt vis i det gröna. Kring en lägerplats samlas vi och avnjuter en lokal lunch från de bästa producenterna i Skåne. Vi har högt i tak med frågor och tar oss tid att svara.

NÄRMASTE DATUM ATT BOKA:

NÄRMASTE DATUM ATT BOKA:

Bootcamp & Smakupplevelse

Extra info om Världsläget:

Covid 19 påverkar våra oss i stor grad men vi väljer att hålla våra smakvandringar trots detta. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd i alla lägen och har inte fler personer än 40 st på våra vandringar. Har du frågor eller är osäker på något, så hör av dig till oss.

Går det att träna, skratta och äta samtidigt? Jo, vi tycker att det är en bra kombo men den goda närproducerade lunchen kommer direkt efter ett tufft pass i Romeleåsens trolska skogar. Skratten kommer ni ta del av under hela dagen. Det ska vara roligt att träna.

NÄRMASTE DATUM ATT BOKA:

Smakcykling

Följ med på en härlig och lite utmanande tur på cykel i skogen. Vi tar oss fram på traktorvägar både uppför och nedför och genom . Under rundans gång äter vi en 4 rätters meny men lokala delikatesser från våra skånska superhjältar – Mar & Dryckesproducenter.

SKÅNSK SMAKUPPLEVELSE I BOX

NU är Smakboxen här fylld av godsaker från  Skåne. 

Skicka ett mail om du redan nu är intresserad och reservera din låda idag!

innehåll ex: 

Görstark ölkorv

Österlen popmajs

Strewth Gingerbeer

Golden Cider eko-must

Kolsvart Salmiak Choklad

Concoct Kålasås Timut/tonka

Gunnarshög rapsolja chili

Ramslök by Malena pikant

Walters kaffe

Hällåkra Druvmust

 

450 kr inkl moms