Christinehof Slottspark Österlen

Vi utgår från parkeringen i anslutning till slottet och inom ett par steg är vi mitt i en magisk smakvandring som kommer att kittla gommen. Vi kommer under 5 km att guidas genom skog och ängar med regelbundna stopp för nya smaker av skåne

Denna Smakvandring är relativt lättvandrad. Backar lyser med sin frånvaro och terrängen är fin. Dock så är det tufft att ta sig fram med rullstol, cykel eller barnvagn. 

smak_nyabilder_5050_turne
med fågelkvitter och ljusa vyer är det lätt att njuta av skånes bästa delikatesser
fof_cutted

Får & Food

Föreställ dig ett kort besök i Skottland eller Wales –  lika hisnande vackert är det vid Häckebergasjön vid kanten av Romeleåsen. 

Under tre timmar får du på nära håll uppleva samspelet mellan får och vallhundar och avnjuta en smakfull lunch på skånskt vis i det gröna. Kring en lägerplats samlas vi och avnjuter en lokal lunch från de bästa producenterna i Skåne. Vi har högt i tak med frågor och tar oss tid att svara. Dagen innehåller både glädje, inspiration och massor av wooow!

Romeleåsen Vid The Lodge

Vi utgår från parkeringen nedanför The Lodge på Romeleåsens topp och avnjuter snart lokala delikatesser som sätter igång smaklökarna på bästa sätt. Därefter fortsätter vandringen genom frodig skog och grönskande ängsmarker – allt med vältajmade avbrott för det viktigaste – maten!

Denna vandring är lite tuffare och har ett par branta partier, ibland lite lerigt men när det är så vackert så gör det inget. Vi har ju inte bråttom. Välj dock rätt skor så vandringen bli bekväm för dig.

Norekefoto-2184