Gourmettrampet

En njutningsfull dag på cykel bland fält och alléer i skånsk idyll. 3 småföretag serverar mat & dryck till er under dagen. Följ kartan och starta smakturen i er takt och njut av en dag rullandes på cykel.

Detta är ett event tillsammans med Sydkusten at PilleHill, Hällåkra vingård samt Hönsinge Hantwerksbryggeri. Det är arrangerat av Smakupplevelser i Skåne.

Om evenemanget

Ta tåget till Skurup station och starta din cykeltur där ifrån.

Möt upp en mig för att få en karta och lämna över sovsäck och packning.

Med en karta i mobilen eller i handen följer du sedan vägen till Sydkusten at Pillehill där du får avnjuta dagens första rätt på deras nybyggda, mysiga uteservering. Cykla sedan vidare genom alléer och mellan rapsfält till Hönsinge Hantwerksbryggeri. Njut I anrik miljö och ta del av vad som serveras i baren. Magnus och Ulf är redo att servera er en ölbricka och lite tilltugg.

Efter en stund tar du cyklen vidare till Hällåkra Vingård. Här får du smaka på vin från gårdens egna druvor och något riktigt smarrigt från köket som Joanna tillagat. Mick berättar om gårdens historia och vinets start medan du njuter av vyn över vinfälten.

Nu kan du antingen avrunda ert Gourmettramp och cykla till svedala station för att ta er hemåt eller stanna kvar för att…

…checka in i det lilla tältet i vinfältet och göra dig hemmastadd inför en kväll med vin, mat och harmoni. 

När det sedan är dags att knyta sig så ligger lugnet vackert och solen är precis nedgången. När du vaknar så har vi frukostkorgen klar och kaffet doftar från köket.  När ni haft er lugna morgon är det dags att trampa hemåt igen eller till svedala/skurups station för att ta tåget hem. 

(För en kostnad av 100 kr/cykel sätter ni upp er på stationskörning. Då packar vi cyklarna på bilen och blir körda till närmsta station eller om ni bor närmare blir ni körda dit. Dessa körningar är begränsade)

Detta bokas som Gourmettrampet med övernattning. 

Tips är att ta med en ryggsäck för ev väder men också att kunna köpa med sig godsaker hem.

Vi samarbetar med Travelshop i Malmö och om du önskar hyra en cykel så bokar du på www.travelshop.se

De levererar cykeln till start och hämtar där du slutar. Bra va!?

Startplats för denna smakcykling

BOKA GOURMETTRAMPET HÄR

Kontrollera tillgänglighet och välj den tid som passar. Fyll därefter i uppgifter såsom antal vuxna, antal barn och hundar som ni vill boka.
februari 2024
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3

Priser

Vuxen: 895 kr/person dagstur inklusive mat & dryck 

Barn: 495 kr/barn
dagstur (Gäller endast ålder 7–12 år)

Vuxen: 1395 kr/person 

övernattning inkl. dagstur, kvällsmiddag, tält och frukostkorg.

När du bokat in dig kommer en bekräftelse med information samt en karta att skickas till din mail. Denna karta talar om vilken väg du/ni ska cykla och vad ni kan kika på utmed vägen. Det är viktigt att du startar inom rätt tidsram för att vi ska kunna minska på antalet på samma ställe samtidigt. Detta är ett event för att lyft de små företagen på söderslätt och för att vi vet att du kommer älska det!! 

Kontakta oss om du har frågor på info@smakvandring.se

Tänk på! 

Avbokning måste ske 48 timmar innan avsett event. Därefter får ni välja nytt datum eller använda er bokning som presentkort på våra övriga event.

Det händer att vi måste ställa in p.g.a. dåligt väder. Vi förbehåller oss den rätten att ställa in en vandring vid för få anmälda.